Objave‎ > ‎

Slavnostno razvitje prapora odbora Velenje

objavljeno: 23. jan. 2017 03:44 avtor: PVD sever Celje

Dne 15.12.206, ob 25. Obletnici Osamosvojitve Slovenije in 27. Obletnici Akcije »SEVER«, smo člani PVD »SEVER« za celjsko območje - Odbor Velenje, slavnostno razvili prapor, ki ga bomo skrbno varovali in s ponosom nosili na vseh prireditvah, katerih se bomo udeležili.

Člani smo za ta dan zapisali:«

Danes je dan, ko nas spomin popelje nazaj v čase, ko je Slovenija pridobivala svojo samostojnost in državnost.  To je za pripadnike  Organov za Notranje zadeve pomenil  »prvi plebiscit« za samostojno in neodvisno Slovenijo. Brez glasovanja in preštevanja glasov smo se zaposleni v Organih za notranje zadeve »plebiscitarno« odločili, da podpremo korake v novo in samostojno Slovenijo.  Brez prerekanja ali pomislekov smo miličniki in miličnice ter Rezervni miličniki odločno stopili na stran samostojnosti in podprli želje in zahteve  državljank in državljanov Slovenije.

Zaradi mirnega prehoda iz enega sistema v drug sistem, ki je takrat predstavljal  boljšo bodočnost in varnost vseh živečih v Republiki Sloveniji ni bila pretočena niti kapljica krvi. Tuji strokovnjaki nam še danes priznavajo zahvalo, vztrajnost in pogumnost, da je prišlo do takšnega mirnega prehoda in odločitve »represivnega organa« kot je bila Milica. V tem procesu smo sodelovali tudi miličniki in miličnice Postaje milice Velenje na kar smo upravičeno ponosni.

S takšnim načinom se nekateri niso strinjali in prav zaradi njih se je kasneje pretočila kri Slovencev in med njimi tudi miličnikov, ki so za Osamosvojitev Slovenije dali svoja življenja«.

Prapor smo pridobili s pomočjo glavnega pokrovitelja Mestne občine Velenje in ostalih donatorjev.

Prapor je slavnostno razvil direktor občinske uprave MO Velenje, g. mag. Iztok MORI in ga predal predsedniku Odbora Velenje, g. Dejanu POTOČNIKU, kateri se je zahvalil glavnemu pokrovitelju in vsem ostalim donatorjem, ki so prispevali, da smo končno dobili  v Odboru Velenje svoj prapor.

Predsednik Odbora Velenje, g. Dejan POTOČNIK je s ponosom prapor predal praporščaku g. Martinu SKOČAJU, ki ga je ob zboru praporščakov Odborov PVD »SEVER« za celjsko območje in Policije ter MSNZ svečano sprejel.

Na proslavi sta spregovorila predsednik PVD »SEVER« za celjsko območje g. Anton ŠMID« in g. mag. Iztok MORI ter Odboru Velenje zaželela uspešno delo.

Ob tej priliki se še enkrat iskreno zahvaljujemo glavnemu pokrovitelju in donatorjem.

Video posnetek si lahko ogledate tudi na Youtube na povezavi https://www.youtube.com/watch?v=A9S5ll0kNgM.

V pripetem dokumentu pa si lahko ogledate fotografije dogodka.

Zapisal: Aleksander CVAR

ĉ