• 41. spominski pohod

  41. spominski pohod "Arihova peč 2019"

  V nedeljo 3. marca 2019 smo se člani PVD Sever za celjsko območje na povabilo Slovenske športne zveze iz Celovca udeležili 41. spominskega pohoda na Arihovo peč v Avstriji.

  Tradicionalni pohod,  kateri  je posvečen spominu borcem, padlim pod Arihovo pečjo v februarju leta 1945, je letos potekal v nedeljo 3. marca v čudovitem sončnem vremenu.  Organizatorji , Slovensko planinsko društvo Celovec, Slovenska športna zveza Celovec in Slovensko prosvetno društvo »Rož« iz Šentjakoba v Rožni dolini so se tudi tokrat potrudili in prireditev izpeljali organizacijsko uspešno in v zadovoljstvo pohodnikov. Prenovili so tudi diplomo, katero pohodniki prejmejo ob povratku in ostaja lep spomin.

  Foto: Martin Škoberne


 • 16. državno prvenstvo ZVVS v smučanju in streljanju

  16. državno prvenstvo ZVVS v smučanju in streljanju

  Tekmovali veterani, častniki in vojaki

  9.2.2019 je bilo na Golteh državno prvenstvo ZVVS v veleslalomu in streljanju z MK puško. Ekipo PVD Sever za Celjsko območje so sestavljali: Darko REPENŠEK, Vili BEZJAK in Peter Kodrun. Na tekmovanju ne nastopilo 33 ekip, med katerimi je naša ekipa osvojila drugo mesto. V posamični konkurenci je nastopilo 105 tekmovalcev med katerimi so naši tekmovalci doseglji naslednji rezultat: Vili Bezjak osvojil 6. mesto, Darko Repenšek 7. mesto in Peter Kodrun 23. mesto.

   


 • Spominska slovesnost na Stranicah

  Spominska slovesnost na Stranicah

  V soboto 9.2.2019 se je delegacija našega društva udeležila komemoracije pri grobovih 100 frankolovskih žrtev v Grabnu pri Stranicah. Letos mineva 74 let od enega najhujših zločinov nemških okupatorjev pri nas, ki so ga zagrešili 12. februarja 1945.