• 42. PRIREDITEV

  42. PRIREDITEV "PARTIZANSKE SMUČINE - CERKNO '45"

  Veleslalomska tekma za "Partizanske smučine", Cerkno 2019

  V soboto 26.1.2019 so na smučiščih Smučarskega centra Cerkno potekale tekme v veleslalomu in teku na smučeh. Prireditev je bila posvečena spominu na prve partizanske smučarske tekme v okupirani Evropi, ki so bile 20. in 21. januarja 1945 v Cerknem.


 • Koncert policijskega orkestra v Celju

  Koncert policijskega orkestra v Celju

  Dobrodelni koncert z Nušo Derenda

  V četrtek 17.1.2019 je v Celju potekal dobrodelni koncert Policijskega orkestra z Nušo Derenda in vokalno skupino IL DIVJI. Policisti so tako znova dokazali, da jim je mar za soljudi v stiski.

  Policijska uprava Celje, OPS Celje, IPA Klub Celje in humanitarno društvo Enostavno pomagam, so znova združili moči in pripravili dobrodelni koncert. V Policijskem orkestru so se prijazno odzvali in pripravili lep koncertni program ter z izvedbo več kot navdušili občinstvo. Povabilu za nastop na koncertu se je odzvala tudi Nuša Derenda, ki je svojo izjemno energijo z vsako pesmijo posebej ogrela občinstvo. Veliko navdušenja je požela tudi vokalna skupina IL Divji. Koncert sta letos obiskali tudi maskoti Pika in Leon, ki sta z odličnim plesnim nastopom in prisrčnim dirigiranjem dvorano spravili na noge in nasploh postali ljubljenki občinstva.

  Organizatorji so ponosni, da so uspeli znova preseči sami sebe in pripraviti čudovit dobrodelni dogodek. Še posebej, ker so večino dela opravili sami, srčno in brez velikih stroškov ter uspeli zbrati dobrih 6.700 evrov.

  Večino so namenili mladi ekipi humanitarcev Enostavno pomagam, ki bodo poskrbeli, da bo denar šel v prave roke. Namenjen je otrokom iz socialno šibkih družin s širšega celjskega območja za terapije in dejavnosti, ki jim jih starši ne morejo privoščiti.

  Del zbranih sredstev so namenili tudi sinčku Katje, članice Policijskega orkestra, ki jo je bolezen mnogo prezgodaj ločila od svojih dragih.

  Fotografije: arhiv IPA Celje


 • Po stezah partizanske Jelovice

  Po stezah partizanske Jelovice

  Slovesnost ob 77. letnici dražgoške bitke

  V nedeljo 13. januarja 2019 smo se udeležili osrednje slovesnosti 62. prireditve Po stezah partizanske Jelovice. Slovesnost je bila organizirana v spomin na znamenito dražgoško bitko, ki se je v tej vasi odvijala pred 77. leti. Gre za eno večjih bitk med drugo svetovno vojno v Sloveniji, potekala pa je med 9. in 11. januarjem 1942. Prisotne je pozdravil predsednik Organizacijskega komiteja za prireditve Po poteh partizanske Jelovice - generalmajor Ladisla Lipič. Slavnostni govornik je bil mag. Dejan Židan, predsednik Državnega zbora Republike Slovenije.

  Foto: Brane Gradišnik