7. državno prvenstvo Zveze policijskih veteranskih društev Sever v veleslalomu

Veleslalomska tekma SC Golte 2019

Policijsko veteransko društvo Sever za Celjsko območje je v sodelovanju z Zvezo policijskih veteranskiih društev Sever v sredo 06.02.2019 na smučišču SC Golte, organiziralo 7. državno prvenstvo Zveze društev Sever v veleslalomu.

PVD Sever za celjsko območje je skupaj z Zvezo PVD Sever v sredo 6.2.2019 v lepem sončnem vremenu izvedlo 7. državno prvenstvo ZPVD Sever v veleslalomu. Prizorišče tekme je bil Smučarski center Golte. Pri izvedbi tekme so se še posebej izkazali člani našega odbora iz Mozirja.

Prvo tekmo smo nameravali izpeljati že 18. januarja, vendar nam je zagodlo slabo vreme in smo zaradi varnosti tekmovalcev tekmo odpovedali in jo prestavili na 6. februar. Tokrat nam je bilo vreme naklonjeno in je tekma v celoti uspela. Tekmovanja se je udeležilo 76 od 88 prijavljenih tekmovalcev iz 11. društev. V prijetnem športnem vzdušju je tekma minila brez poškodb.

Na odlično pripravljeni progi so se najbolje izkazali tekmovalci našega društva, ki so skupno osvojili 1. in prehodni pokal ponovno vrnili v domačo vitrino.

Zaključna slovesnost 7. DP ZPVD Sever v veleslalomu se je odvila na terasi pred hotelom Golte. Zbrane je pozdravil predsednik Zveze PVD Sever dr. Tomaž Čas. Medalje in pokale najboljšim ekipam, posameznikom in posameznicam so podelili dr. Tomaž Čas, predsednik ZPVD Sever, Mateja Udovč, poslanka v državnem zboru RS in mag. Darko Repenšek, predsednik komisije za šport pri ZPVD Sever. Zaključno slovesnost je obogatil nastop trobilnega kvarteta policijskega orkestra.

Foto: Brane Gradišnik