Magričev memorial 2018

Člani PVD Sever za celjsko območje - odbor Žalec so 26.5.2018 na jezeru v Preserju pripravili ribiško tekmovanje v spomin na pokojnega policista Marka Magriča

VIII. MAGRIČEV MEMORIAL

Memorial organizira PVD Sever za celjsko območje - odbor Žalec že osmo leto po vrsti za prezgodaj preminulem Markom Magričem, ki je pokojni že 13 leto. Marko jer bil eden prvih rezervnih miličnikov na PM Žalec, aktivno je sodeloval v osamosvojitveni vojni in si pridobil status vojnega veterana. V nadaljevanju je bil med najbolj aktivnimi člani Policijsko veteranskega društva SEVER za celjsko območje, deloval pa je v odboru Žalec. Zaradi njegovih pozitivnih osebnostnih lastnosti tako rezervnega miličnika, kot kasneje izredno prizadevnega člana našega društva smo se pred osmimi leti odločili da v njegov spomin vsako leto organiziramo in izvedemo memorial.

Za leto 2018 smo to naredili v soboto 26.05.2018 na ribniku Preserje, kjer se nas je zbralo nekaj več kot lansko leto, skupaj preko 50. Udeležba se iz leta v leto povečuje, kljub temu, da je v tem terminu tudi precej drugih prireditev. Tudi letos se je memoriala udeležila žena pokojnega Meta Magrič, so pa svojo odsotnost opravičili predstavniki ZB za vrednote NOB Žalec in predstavniki ZVVS zaradi drugih obveznosti. Od povabljenih so se iz ostalih odborov PVDSC memoriala udeležili člani odborov Celje, Mozirje in Laško in predstavniki PP Žalec in GPU katerim se za udeležbo iskreno zahvaljujemo.

V memorialni disciplini ribolov, ki je potekaj med 09. in 12.30 uro in se je je udeležilo 16 ribičev – tekmovalcev, je zmagal Peter SOLAR, drugi je bil Filip MIKLAVŽIČ, tretje mesto pa je osvojil Franc TURNŠEK vsi iz odbora Žalec.

Na memorialu smo izvedli tudi tekmovanje v pikadu, kjer je zmagal Ivo KRIČEJ, drugi je bil Mitja MIKLAVŽIČ, oba iz odbora Žalec, tretji pa je bil Jože KOTNIK iz odbora Laško.

V družabnem delu smo prvič pripravili in izvedli tudi tekmovanje za najmlajše udeležence – družinske člane v metanju balinčkov – t.i. PRSTOMET. Prvo mesto je osvojil Matija VEBER, drugi je bil Žan NOVAK, tretja pa je bila Pia POLŠAK.

Zgoraj navedeni prvouvrščeni v vseh panogah so prejeli pokale in medalje.

Rado Gašparič – predsednik odbora Žalec