7. Državno prvenstvo ZPVD Sever v kegljanju

V soboto 13. aprila 2019 je na kegljišču KK Hrastnik potekalo 7. državno prvenstvo ZPVD Sever v kegljanju.

Tekmovanja se je udeležilo 9 ekip iz 8 društev Sever. Skupaj je tekmovalo 36 tekmovalcev, od tega 3 tekmovalke. Barve našega društva so zastopali: Kotnik Jože, Podkrajšek Stanko, Siljan Dušan in Šašek Janez.

Tekmovanje je otvoril župan občine Hrastnik Marko Funkl, ki je izpostavil izjemno dobro sodelovanje občine z PVD Sever Zasavje, odbor Hrastnik. Udeležence so nagovorili še Alojzij Klančišar, predsednik PVD Sever Zasavje, mag. Darko Repenšek, predsednik komisije za šport pri ZPVD Sever in glavni sodnik tekmovanja.

Tekmovanje je potekalo v športnem duhu, doseženi pa so bili naslednji rezultati:

Ekipna uvrstitev:

1. PVD Sever Zasavje 1, 1182 kegljev
  2. PVD Sever Ljubljana, 1078 kegljev
  3. DV Sever Severna Primorska, 1008 kegljev
  4. PVD Sever Zasavje 2, 981 kegljev
  5. PVD Sever za Pomurje, 977 kegljev
  6. PVD Sever za Koroško, 970 kegljev
  7. PVD Sever za celjsko območje, 901 kegljev
  8. PVD Sever Gorenjska, 747 kegljev
  9. PVD Sever Posavje, 584 kegljev

Posamična uvrstitev:

1. Ivan Narat, PVD Sever Zasavje 1, 304 kegljev
  2. Slavko Poglajen, PVD Sever Zasavje 1, 303 (116) kegljev
  3. Vinko Hleb, PVD Sever Ljubljana, 303 (109) kegljev

Ekipa gostiteljev je že tretjič zapored zmagala in osvojila prehodni pokal v trajno last, najboljši posamezniki pa so prejeli kolajne. Pokale in medalje sta podelila dr. Tomaž Čas, predsednik ZPVD Sever in Alojzij Klančišar, program je pa je povezoval mag. Darko Repenšek.

Najboljša ženska uvrstitev Marija Tertinek – PVD Sever za Koroško, ki je tako kot najboljši tekmovalec, prejela posebno nagrado Steklarne Hrastnik. Posebne pozornosti organizatorja z darilom Steklarne Hrastnik je bil deležen tudi najstarejši udeleženec DP Đorđe Šuput (DV Sever Severne Primorske).