V spomin veteranu Ivanu Bezjaku

  V spomin

Ivan BEZJAK

18.11.1936 – 19.12.2020

 

Danes 30.12.2020 ob 11. uri smo se na pokopališču v Mozirju poslovili od našega dolgoletnega člana Ivana BEZJAKA. Njegova življenjska pot se začela 18.11.1936 v številčni delavski družini na Ptuju. Reka življenja ga je v začetku 60-let prejšnjega stoletja vodila v Spodnjo Savinjsko dolino, točneje v Zabukovico, kjer je začel delati kot rudar v rudniku rjavega premoga. Tu si je ustvaril družino in poiskal novo delo. Začel je kot miličnik na PM Žalec, kasneje pa je bil prestavljen na PM Mozirje, kjer sta si z ženo zgradila nov dom v bližnjih Lokah pri Mozirju. Na PM Mozirje je opravljal naloge miličnika in kasneje naloge pomočnika komandirja. Nekaj let pred upokojitvijo je bil prestavljen v sektor kriminalistične službe na UNZ Celje, kjer je leta 1986 dočakal upokojitev kot kriminalist.

V času priprav na osamosvojitvene procese sta se oba z ženo Ido aktivno vključila v te procese in bila med drugim tudi hranitelja orožja. Za svojo aktivnost v času osamosvojitvenih procesov je prejel »Bronasti znak« osamosvojitve republike Slovenije.  Bil je ves čas zvest svojemu poslanstvu in je ostal aktiven tudi v našem veteranskem društvu v odboru Mozirje. Za svojo aktivnost je prejel »bronasti znak« Policijskega veteranskega društva Sever za celjsko območje.  

V soboto 19. decembra smo obnemeli ob žalostni vesti, da je Ivan izgubil bitko z boleznijo. Njegovi nekdanji sodelavci in veterani smo se zaradi zaostrenih ukrepov za preprečevanje širjenja virusa SARS-CoV2 v okrnjenem sestavu poklonili njegovemu spominu. Na željo pokojnega in njegovih sorodnikov smo pogrebno svečanost izvedli veterani PVD Sever za celjsko območje. Žaro smo ob spremljavi žalostinke, ki so jo odigrali člani trobilnega kvarteta policijskega orkestra položili v njegovo zadnje domovanje na mozirskem pokopališču.

Sorodnikom izrekamo iskreno sožalje.

Slava njegovemu spominu.